Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egybesült malac

2010.03.10

Hozzávalók:

1 egész malac
fél liter mustár
1 csomag sült hús fűszerkeverék

darált bors
5-6 gerezd fokhagyma
2 libacomb
2 alma
2 fej vöröshagyma
1 üveg fehérbor
sör
víz

Körethez:
burgonya
petrezselyem
vegeta

Elkészítési mód:

A mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, a sót és a darált borsot egy kis edényben összekeverjük.
A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékkel bepácoljuk, majd a tepsibe tesszük. Köré rakjuk a 2 libacombot, a 2 almát és a 2 fej vöröshagymát. Leöntjük egy üveg fehérborral és 1,5 liter vízzel. Lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. 2,5 óra sütés után meglocsoljuk sörrel és fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül. A burgonyát megfőzzük, petrezselyemmel és vegetával összekeverve tálaljuk.

 

Sült csirkemellfilé zöld püréágyon, tejszínes zöldbabbal

Hozzávalók:
csirkemellfilé

bors
kakukkfű
püréhez:
burgonya
vaj
tej

bazsalikom
petrezselyem
spenót
zöldbab
2 dl főzőtejszín

fehér bors
2 tojássárgája
fokhagyma

Elkészítési mód:
A csirkét befűszerezzük és serpenyőben elősütjük, majd sütőben elkészítjük. A püréhez a sós vízben főtt burgonyát vajjal elkeverjük, és beleöntjük a turmixolt tejet a spenóttal, petrezselyemmel, bazsalikommal. Az előzetesen enyhén puhára főzött zöldbabot jeges vízben lehűtjük, és amikor a hús elkészül, a serpenyőben összekeverjük a babot a 2 tojássárgájával, 2dl főzőtejszínnel, sóval, borssal és fokhagymával elkészített öntettel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.