Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főételek 2

2008.02.05

Vásárhelyi rakott rostélyos.

Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya, kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré.

Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, két órán át, sütjük, közép - meleg sütőben.

Velencei rakott hús

Hozzávalók: 8 kis szelet comb, 20 dkg Lajta sajt, 5 dkg reszelt parmezán (vagy trappista) sajt, 1 kis doboz sűrített paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 mokkáskanál rozmaring, 1 mokkáskanál kakukkfű és bazsalikom, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.

Először elkészítjük a mártást, amellyel majd megöntözzük a húst. A paradicsompürét felengedjük 3 dl vízzel, megsózzuk és az összes fűszert (a fokhagyma kivételével) beleszórva felforraljuk. Fedő alatt 20 percig főzzük. Amíg a mártás fő, addig a megmosott és leszárított húst húskalapáccsal kissé megveregetjük, majd megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük, mint a rántott húst. A sajtot vékonyra szeleteljük, a fokhagymát megtisztítjuk és szétzúzzuk. Tűzálló tálba egymás mellé teszünk 4 szelet rántott húst, beborítjuk annyi sajttal, hogy a húsból semmi se látsszon ki. Erre újabb rántott hús kerül, amelyet ismét beborítunk a sajtszeletekkel. A fokhagymát belekeverjük a paradicsomos mártásba, és nyakon öntjük vele az ételt. A tetejét vastagon beszórjuk a reszelt sajttal. A tálat befedjük, és forró sütőben sütjük 25 percig. Nagyon finom étel, amelyhez leginkább vajon párolt alma vagy egyéb gyümölcs illik, de párolt rizzsel is kitűnő.

 

Csirkeszárnypaprikás

Hozzávalók: 50 dkg csirkeszárny, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika, 8 dkg füstölt szalonna, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál liszt, 2 dl tejföl.

A csirkeszárnyak végét lemetélem (ezt később levesbe főzöm), és a szárnyakat a forgóknál két részre vágom. A füstölt szalonnát nagyon finomra aprítom, zsírját kiolvasztom. A megtisztított vöröshagymát apróra vágom, majd a szalonnazsíron megfonnyasztva a tűzről lehúzom, és belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök két evőkanál vizet, és a tűzre visszatéve ráteszem a szárnydarabokat. Fehéredésig pirítom. Közben kevergetem, hogy a húsdarabkák egyenletesen süljenek. Megsózom, és aláöntve egy pohárnyi vizet, lefedve puhára párolom. Ha közben a levét elfőné, akkor egy-két evőkanál forró vízzel pótolom. Közben a tejfölt elkeverem a liszttel, végül a már teljesen puha húshoz öntöm. Nem keverem meg, csak rázogatom az ételt, mert a gyenge csirkehús hamar szétesik. Addig rázogatom, amíg a leve tetejére feljön a piros paprikás zsír. Néhány percnyi forrás után lefedem, a lángról lehúzom, és azonnal tálalom. Galuskával vagy tarhonyával teszem az asztalra.

Elkészítési ideje: kb. 40 perc.

Ropogós csirkeszárny

Hozzávalók: 40 dkg csirkeszárny, 1 egész tojás, 1 közepes nagyságú, nyers burgonya, 3 evőkanál finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, olaj a sütéshez.

A csirkeszárnyakat megsózom. A tojást habosra verem, összekeverem másfél dl vízzel, megsózom, megborsozom, majd hozzáadok 2 evőkanál lisztet és a meghámozott, lereszelt, nyers burgonyát. Jól összekeverem és tíz percig állni hagyom. Közben a húsdarabokat kevés lisztben megmártom, és a masszába téve három ujjnyi, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és sült burgonyával vagy bármilyen egyéb körettel tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 40 perc.

Tejfölben sült csirkeszárny

Hozzávalók: 40 dkg csirkeszárny, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj.

A csirkeszárnyakat a szárnyvégektől megszabadítom, a húst megsózom. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a törött borsot egy kis tálkában összekeverem, majd a húsdarabokat egyenként, mindkét oldalán megmártom a lisztben. Kis tepsit egy evőkanál olajjal kikenek, és a paprikás szárnyakat egymás mellé beleteszem. A megtisztított vöröshagymát karikákra vágom és elrendezem a húsdarabok tetején. A megmaradt paprikás-fűszeres lisztet belekeverem a tejfölbe, hozzáadom a reszelt sajtot, és ezt a mártást rákenem a hagyma tetejére. A tepsit alufóliával beborítom, és az előmelegített, forró sütőben harminc percig párolom. Végül a fedőt levéve, sárgásbarnára pirítom a tetejét. Vigyázat! A sajt miatt hamar sül, nem szabad megbarnítani, mert keserűvé válhat.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

Töltött csirkecomb

Hozzávalók: 4 kicsi csirkecomb (maximum 50 dkg), 1 egész tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál majoranna, 1 evőkanál olaj

A töltelékhez a tojást felverem, hozzáadom a fűszereket, a ledarált, füstölt szalonnát és a zsemlemorzsát. Jól összekeverem, és legalább tíz percig pihentetem. Közben a csirkecombokat töltésre előkészítem: a bőrt úgy lazítom fel, hogy ne szakadjon el, de azért a tölteléket alá lehessen nyomni. Ezt a műveletet egy fakanál, illetve egy kiskanál segítségével végzem el. Ily módon a kis combocskákból "óriások" lesznek. A megtöltött combokat tepsire teszem egymás mellé, előzőleg azonban a hús felőli részét megsózom. A bőrével felfelé fektetett darabokat olajjal bekenem, és az előmelegített, forró sütőbe fedetlenül tolom be. Erős lángon sütöm húsz percig, majd a lángot mérsékelve még további tizenöt-húsz percig folytatom a sütést. Amire ropogós-pirosra sül a teteje, addigra a belseje is megpuhul. Bármilyen köret illik mellé, de a salátáról se felejtkezzünk el!

Elkészítési ideje: kb. 85 perc.

Tojásos sült csirke

Hozzávalók: 1 kicsi (80-90 dkg-os) csirke, 2 egész tojás, 4 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál currypor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl.

A csirkét kis darabjaira vágom, mintha paprikás csirkét készítenék. A csirkedarabokat mindkét oldalán megsózom, majd lisztbe mártom, és beleteszem egy tepsibe, szorosan egymás mellé. A megtisztított vöröshagymát lereszelem, vagy nagyon apróra vágom, és összekeverem a felvert tojással, a tejföllel, a sóval, a borssal, a curryvel, végül az olajat is belekeverem. Ezt az öntetet rálocsolom a csirkedarabokra, és a tepsit lefedem. Az előmelegített, forró sütőbe tolom. Harminc percig párolom az ételt, ezután a fedőt leveszem, és pirosra pirítom a tetejét. Saláta és burgonya kívánkozik mellé.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

Lecsós csirke paprikásan

Hozzávalók: 1 kicsi (grillezni való, 80 dkg-os) csirke, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 evőkanál édes, piros fűszerpaprika (aki a csípőset szereti, tegyen bele csípős paprikát is), 1 teáskanál só.

A csirkét darabjaira vágom. (A combokat kettőbe, a mellet négybe, a szárnyakat szintén kettőbe, a hátát pedig ugyancsak kettőbe.) Megsózom és félreteszem. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra aprítom, és a füstölt szalonna kiolvasztott darabjain üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet, majd a tűzre visszatéve a csirkehúsdarabokat egyenként, mindkét felén lepirítom. Ha az összes hús lepirult, csak annyi vizet (kb. fél pohárral) töltök alá, hogy a csirkedarabok éppen hogy párolódjanak, és ne égjenek. Apránként pótolom az elfőtt-elsült levét. Ha a hús megpuhult, akkor teszem bele a megmosott, kicsumázott, szeletekre vágott zöldpaprikát, és a héjától megszabadított, gerezdekre vágott paradicsomot. Csak annyi ideig párolom együtt, amíg a paradicsom éppen összeesik, a paprika pedig üveges lesz. Nem szabad megkeverni, mert a csirkehús szétesik. A tejföllel lelocsolom, és az edény rázogatása közben addig főzöm, amíg a paprika színe feljön a tejföl tetejére. Galuskával tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

Tarhonyás csirkezúza

Hozzávalók: 30 dkg csirkezúza, 25 dkg tarhonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

A megtisztított csirkezúzát ledarálom. A vöröshagymát megtisztítom, és nagyon finomra vágom, majd 2 evőkanál forró olajon megfuttatom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatéve ráteszem a darált zúzát. Erős lángon fehéredésig keverem, megborsozom, és aláöntök 2 pohár vizet. Megsózom, belekeverem a megtisztított, zúzott fokhagymát, és fedő alatt majdnem puhára párolom. Közben a tarhonyát a maradék olajon jó barnára megpirítom, közben folyamatosan kevergetem, hogy egyenletesen piruljon. Térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel feltöltöm, és fedő alatt, kis lángon addig párolom, amíg az összes levét felszívja. Közben természetesen megsózom. Kevergetni nem kell! Ha a csirkezúza is és a tarhonya is megfőtt, akkor összekeverem, ha szükséges, megsózom, és néhány percre a sütőbe tolom.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

Csirkemájas rizs

Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 25 dkg rizs, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál vegeta, 1 teáskanál majoranna, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

A rizst átválogatom, majd jól átmosva fél órára tiszta, hideg vízbe áztatom. Közben a vöröshagymát megtisztítom, nagyon finomra aprítom, ezután 2 evőkanál felforrósított olajon megfonnyasztom, és ráteszem a vékony csíkokra vágott csirkemájat. Éppen csak fehéredésig pirítom, közben kevergetem. A rizst gondosan lecsurgatom és a maradék olajon üvegesre pirítom. Térfogatához képest dupla mennyiségű vizet töltök rá. Beleszórom a vegetát, a törött borsot, a majorannát és a tisztított, zúzott fokhagymát. Befedem, és kis lángon, keverés nélkül addig párolom, amíg az összes levét felszívta. Akkor villával - óvatosan, hogy a rizst ne törjem - belekeverem a félretett májat, meghintem a megmosott és nagyon finomra vágott petrezselyemmel, és ismét befedve, betolom az előmelegített, forró sütőbe még 10 percre. Salátával tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc.

Csirkemáj bundában

Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 1 tojás, 1 nagy burgonya, 1 dl tej, 3-4 evőkanál finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál vegeta, 1 teáskanál majoranna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só, olaj a sütéshez.

A csirkemájat annyi tiszta, hideg vízbe teszem, amennyi jól ellepi, majd fél óráig benne hagyom. Közben a tojást a tejjel habosra felverem, a fűszereket beleteszem, és hozzáadom a nyersen meghámozott és megreszelt burgonyát. Összekeverve annyi lisztet keverek hozzá, hogy a szokásosnál valamivel sűrűbb palacsintamasszát kapjak. Ezután beleteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint 2 evőkanál olajat. A csirkemájat kiszedem a vízből, szárazra törülgetem, és ujjnyi széles csíkokra vágom. Lisztben megmártom, majd a tésztában megforgatva azonnal bő, forró olajba teszem, és szép pirosra megsütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsurgatva, sült burgonyával és salátával vagy savanyúsággal tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

ALMÁS GRILLCSIRKE


2 db, grillsütőbe való kis csirke (egyenként 60-70 dkg)

2 savanykás alma,

1 mokkáskanál majoránna,

késhegynyi őrölt gyömbér és borsmenta,

2 teáskanál olaj,

ízlés szerint só és őrölt fehér bors.


Az almákat meghámozom, kicsumázom és lereszelem. Összekeverem a fűszerekkel, kevés sóval, majd a megtisztított, jól átöblített és lecsöpögtetett csirkék besózott hasába kenem. A szárnyasokat nyársra húzom, sós olajjal megkenem és a grillsütőben megsütöm. Rizibizit kínálok hozzá almakompóttal vagy ecetes szilvával.


Elkészítési ideje: 60 perc


ANANÁSZOS GRILLCSIRKE


2 db kis csirke,

1 kis doboz ananászbefőtt,

10 dkg reszelt sajt,

 ízlés szerint só.


A megtisztított csirkék hasát belülről sóval bekenem, és néhány darabka apróra vágott ananászt teszek bele. Nyársra húzom, megsózom. A grillsütő alsó, cseppfelfogó tálcájára teszem a maradék ananászbefőttet. A csirkéket pirosra sütöm, a sütés végén pedig megkenegetem az ananász levével. A szárnyasokat feldarabolom, és a grillsütő tálcájára teszem. Rászórom a közben pirosra sült ananászdarabkákat, meghintem a reszelt sajttal és addig grillezem, amíg a sajt egybefüggő réteget nem képez a tetején. Párolt rizs illik hozzá.


Elkészítési ideje: 50 perc


CSIRKEMÁJ GRILLSÜTÕBEN


40-50 dkg csirkemáj (szív nélkül, ezt később levesbe belefőzöm),

1 evőkanál reszelt vöröshagyma,

1 evőkanál olaj,

1 mokkáskanál majoránna,

csipetnyi törött fekete bors,

ízlés szerint só.


A májról az ereket eltávolítom, majd letörülgetem, és fűszeres olajjal megkenve mindkét oldalukat 5 percig grillezem. A fűszeres olajhoz az összes fűszert és a reszelt vöröshagymát az olajba keverem. A roston sült májat azonnal tálalom, burgonyapürével és párolt almával, vagy sült burgonyával és tejfölös uborkasalátával kínálom. A májat csak a tányéron sózom meg, különben megkeményedik. (Jó, ha sütés előtt egy órán át tejbe áztatom.)


Elkészítési ideje: 30 perc és áztatás

 

FÛSZERES GRILLCSIRKE


2 db kicsi, grillezni való csirke, 1-1 szál kapor, petrezselyemzöld, lestyán, tárkony, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fehér bors, 1 evőkanál olaj.
A csirkék megtisztított, átöblített belsejébe sót, majoránnát és a finomra vágott zöldfűszerek felét szórom. A csirkéket nyársra húzom. A fűszerek maradékával elkevert sós olajjal bekenem és megsütöm. Bármilyen köret és saláta illik hozzá.


Elkészítési ideje: 50 perc


GRILLCSIRKE OLASZOSAN


2 db kicsi csirke,

1 teáskanál paradicsompüré,

2 teáskanál olaj,

1 evőkanál reszelt vöröshagyma,

1-1 mokkáskanál törött fekete bors,

rozmaring,

kakukkfű,

bazsalikom,

1 szál friss zellerzöld,

10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,

 ízlés szerint só.


A paradicsompürét, a finomra vágott zellerzöldet, a vöröshagymát és a többi fűszert összekeverem az olajjal, meg; sózom, majd a megtisztított és átöblített csirke hasát belülről bekenem vele. A csirkét nyársra húzom, kívülről is megsózom, majd pirosra sütöm. Ezután feldarabolom, rászórom a reszelt sajtot. Addig grillezem a tálcán, amíg a sajt rá nem olvad, egybefüggő réteget nem alkot. Sok salátával és szalmaburgonyával kínálom.


Elkészítési ideje: 50 perc


KACSA GRILLEZVE


1 egészen kicsi pecsenyekacsa (legfeljebb 2 kg-os),

1 alma,

1-1 teáskanál majoránna és reszelt citrom- vagy narancshéj,

só ízlés szerint.


Csak nagyméretű forgónyársas grillsütőben készíthető el egészben. A megtisztított, kiöblített és lecsöpögtetett kacsát megtörülöm, hasüregébe beledörzsölöm a sóval, majoránnával kevert citromhéjat, beleteszem a meghámozott, kicsumázott és gerezdekre vágott almát, ezután nyársra húzom, és a grillsütőben legalább két órán keresztül sütöm. Ha a bõrét bevagdosom, az összes zsír kisül belőle. Kívül ropogós pirosnak, belülről pedig porhanyósnak kell lennie. A legfinomabb kimagozott meggybefőttel vagy narancsszeletekkel és párolt rizzsel. (A kisült, ízesített kacsazsír sokáig eláll a hűtőszekrényben.) Ha nincs nagy forgónyársas grillsütő, darabolva is meg lehet sütni. A grillsütő rácsán először a kacsa bõr nélküli, fűszerezett oldalát sütjük meg, majd megfordítva a bevagdosott bőrös felét pirítjuk.


Elkészítési ideje: 150 perc


KAPROS CSIRKEMELL


2 csirkemell,

1 doboz krémsajt,

2 evőkanál tejföl,

1 nagy csokor friss kapor,

 ízlés szerint só és törött fehér bors,

2 evőkanál olaj.


A csirkemelleket kicsontozom és négy darabba vágom. Húsverő kalapáccsal kissé megveregetem és az olajjal megkenem. Mindkét oldalát előmelegített, forró grillsütőben megsütöm, majd vastagon bekenem a krémsajt, a tejföl és a finomra metélt kapor keverékével. Jól megsózom, megborsozom, és annyi időre teszem csak vissza a forró grillsütőbe, hogy a krémsajt éppen színesedni kezdjen a tetején. Megpirítani nem szabad. Párolt gyümölcs vagy nem édes befőtt illik hozzá petrezselymes párolt rizzsel.


Elkészítési ideje: 45 perc


KÓKUSZOS GRILLCSIRKE


2 db grillezni való kis csirke,

2 evőkanál kókuszreszelék,

1 teáskanál currypor,

2 evőkanál olaj,

1 nagy csokor petrezselyemzöld,

késhegynyi őrölt gyömbér,

ízlés szerint só és törött fehér bors.


A kókuszreszelék felét összekeverem 1 evőkanál olajjal, curryporral, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel, és a megtisztított, átöblített, lecsöpögtetett és belülről besózott csirke hasát megkenem vele. A nyársra húzott csirkéket megsütöm, majd feldarabolom és a grillsütő rácsára teszem. Rászórom a maradék kókuszreszeléket, és annyi ideig pirítom, amíg sárgásbarnára nem sül a tetején lévő kókusz. Mazsolával összekevert párolt rizs illik hozzá. Nagyon finom!


Elkészítési ideje: 50 perc


LIBACOMB GRILLEZÉSE


2 db, levesben majdnem puhára főtt, nagy libacomb (vagy 4 db kicsi pecsenyelibacomb),

 2 gerezd fokhagyma,

 ízlés szerint só és törött fekete bors.


A főtt, bőrös libacombot kettévágom és kicsontozom, de a bőre ne sérüljön meg nagyon. Megkenem zúzott fokhagymával, fűszerezem kevés sóval, borssal, és a grillsütő rácsára először a bőrös felével lefelé helyezem, majd 10 perc után megfordítom és ropogósra sütöm. Salátával és hagymás tört burgonyával kínálom.


Elkészítési ideje: 50 perc


DIÉTÁS GRILLCSIRKE


2 db grillezni való kis csirke,

teáskanálnyi olaj,

ízlés szerint só.


A csirkéket tisztítás után átöblítem és lecsöpögtetem. Belsejüket sóval bedörzsölöm, majd a grillsütő nyársára húzom. Kívül bekenem az olajjal, megsózom és megsütöm. Fejes salátával és bármilyen burgonya- vagy zöldségkörettel kínálom.


Elkészítési ideje: 50 perc


SONKÁS-SAJTOS GRILLEZETT CSIRKECOMB


4 szép csirkecomb,

10 dkg gépsonka,

10 dkg reszelt sajt,

2 teáskanál olaj,

ízlés szerint só és törött fehér bors.


A csirkecombokat kicsontozom (a csontokat leveshez később felhasználom), ezután a bőrös felét sós olajjal bekenem. Előmelegített, forró grillsütő rácsára téve megsütöm, majd megfordítom. Másik oldalát is megsózom, olajjal megkenem és megsütöm. A sütés végén mindegyik combra egy-egy szelet sonkát teszek, rászórok reszelt sajtot és borsot. Addig grillezem, amíg a sajt egybefüggő réteget képez a tetején. Burgonyapüré és ecetes szilva illik mellé.


Elkészítési ideje: 50 perc


SZÁRNYASVAGDALT GRILLBEN


40-50 dkg főtt szárnyashús csont nélkül (maradék is lehet),

1 tojás,

1 teáskanál mustár,

1 evőkanál tejföl,

5 dkg füstölt szalonna,

1 gerezd fokhagyma,

só,

bors.


A főtt, kicsontozott szárnyashúst ledarálom, és jól összegyúrom a felvert tojással, a sóval, a borssal, a mustárral, a tejföllel és a zúzott fokhagymával. A húsmasszából nedves kézzel 8 pogácsát formálok. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom. A grillsütő rácsára helyezem a húspogácsákat, és rászórom a füstölt szalonna felét. 10 percnyi sütés után megfordítom, és a maradék szalonnadarabkákat a másik felére is ráteszem. Pirosra, ropogósra sütöm. Sok salátával és burgonyával kínálom, de hidegen is nagyon finom majonézes mártással.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.