Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fokhagymás sült oldalas különleges páccal, fűszeres krumplival

2010.03.10

2 kg oldalas
piros paprika
őrölt kömény

rozmaring
2 db fehér paprika
4 gerezd fokhagyma
1 tyúkhúsleves-kocka
zsír
alufólia

Az összevágott húst gyengén besózzuk és megtűzdeljük fokhagymával. Készítsünk egy pácot, őrölt köményből, rozmaringból, fokhagymából, darált borsból, ezzel jól kenjük meg a húsdarabokat. Egy éjszakát hűtőszekrényben érleljük. Másnap átkenjük piros arannyal, majd zsírral megkent tepsibe tesszük, és ráöntünk 2 dl húslevest. Kevés őrölt köménnyel és pirospaprikával megszórjuk, lefedjük, és 40 percig közepesnél kissé erősebb tűzön, állandóan locsolgatva megsütjük. Az utolsó tíz percben meghintjük vékony szeletkékre vágott fokhagymával, meglocsoljuk a levével, és készen is van.

Fűszeres krumpli
8-10 db kisebb burgonya
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
bazsalikom
oregánó
metélőhagyma
szárított petrezselyem
kevés olívaolaj

Hámozzuk és negyedeljük a burgonyát. Forró sós vízben főzzük meg, majd ízesítsük a már előre megpirított fokhagymával, vöröshagymával. A végén fűszerezzük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.