Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Francia rakott burgony

2007.12.25

Hozzávaló:

1,2 kg burgonya,

8 tojás,

12 dkg vaj,

3 dkg zsemlemorzsa,

4 dl tejföl,

szerecsendió,

fehér bors,

 

A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, és 5 db főtt tojással együtt felkarikázzuk.12 dkg vajat 3 db tojássárgájával simára keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, fehér borsot, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, végül hozzáadjuk a fehérjéből vert habot a karikára vágott burgonyát és a főtt tojást, vajjal kikent, morzsával meghintett tepsibe öntjük, és kb. 20-25 percig sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.