Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Frankfurti leves

2007.12.25

Hozzávalók:

40 dkg kelkáposzta,                                                                  

2 db sárgarépa,

25 dkg burgonya,

1 kis fej vöröshagyma,

2-3 gerezd fokhagyma,

2 evőkanál olaj,

1 púpozott evőkanál liszt,

1 dl tejföl,

2 pár virsli,

1 db húsleveskocka,

köménymag,

pirospaprika.

 

A kelt torzsázzuk ki, vágjuk vékony laskára, és a megtisztított, karikára vágott sárgarépával, a burgonyával, köménymaggal tegyük fazékba. 1,5 liter vízzel öntsük fel, majd a fokhagymát és a húsleveskockát dobjuk bele. Lefedve főzzük puhára a zöldségeket. Az olajon a liszttel meg a reszelt vöröshagymával készítsünk barna színű rántást, szórjuk meg pirospaprikával, s a levest sűrítsük be vele. A végén a karikára vágott virslit is adjuk hozzá, s két-három perces forralás után, tejföllel gazdagítva tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.