Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gombával és kolbásszal töltött pulyka rolád vele sült krumplival, almás dinszelt káposztával

2010.03.10

Hozzávalók:
1 kg pulykamell filé
200 g kolbász
40 g gomba
40 g őrölt mogyoró
1 fej fokhagyma
2,5 dl sör
1 maréknyi olajbogyó
olaj

bors
rozmaring

Szeleteljük fel a pulykát nagy szeletekre és klopfolóval ütögessük meg.
Készítsük el a tölteléket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel pár kanál olajat, tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük bele a felszeletelt gombát, és addig dinszteljük, míg a gomba a saját levét el nem főtte. Tegyük hozzá a kis kockákra felvágott kolbászt, a darált mogyorót, és az olajbogyót is. sóval, borssal és rozmaringgal fűszerezzük.
Tegyünk a hússzeletek közepébe a töltelékből, göngyöljük fel szorosan, majd helyezzük tepsibe. Csorgassuk meg olajjal, daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá rozmaringlevelet. Csorgassuk meg a sörrel, és forró sütőben kb 160 fokon süssük 15-20 percen keresztül. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert kiszárad a hús. Ha elkészült ferdén vágjuk három darabba.

A körethez:
Tegyük az apró burgonyát (nem szükséges meghámozni) egy tálba, csorgassuk meg olajjal, daráljunk rá borsot, sózzuk, majd keverjük össze. Öntsük egy tepsibe, és forró sütőben 160-170 fokon süssük 40-50 percig, míg piros és puha nem lesz.

Almás dinsztelt káposzta:
Szórjunk pár kanál cukrot egy lábasban, tegyünk hozzá pár evőkanál olajat, majd pirítsuk arany barnára. Tegyük rá a felszeletelt káposztát és almát, csorgassunk rá 1-2 evőkanál ecetet, öntsünk rá 2 dl almalevet. Sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, majd lefedve pároljuk 20 percig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.