Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sárgadinnye leves

2007.12.25

Hozzávalók:

30-35 dkg jó érett, édes sárgadinnye,

1 szelet fehér kenyér meghámozva,

2 evőkanál héjától megtisztított, darált fehér mandula,

6 dl száraz fehérbor,

1 gerezd fokhagyma,

3 evőkanál olívaolaj,

csipetnyi só,

csipetnyi bors.

 

A sárgadinnyét meghámozzuk, magját kikotorjuk, majd a dinnye felét apró kockákra vágva félretesszük. A másik felét nagyobb darabokra aprítjuk, turmixgépbe tesszük a darált mandulával, a szétmorzsolt kenyérrel, az olajjal, a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. A bort is ráöntjük, és az egészet addig forgatjuk, míg a keverék pépes lesz. A sűrű levest legalább két óráig hűtjük. Tálalás előtt az előhűtött leveses-csészékbe teszünk 2 jégkockát, elosztjuk benne a félretett dinnyét és ráöntjük a levest.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.