Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hófehérke csiperkegomba levese, sajtos rúddal

2010.03.10

Hozzávalók:
60 dkg apró hófehér csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
3-4 evőkanál liszt
2-3 dl tejszín
1 db zöldségleves kocka
fehérbors

1 csokor petrezselyem zöldje.

Sajtos rúdhoz:
1 csomag friss leveles tészta
1 db tojás
15 dkg reszelt trappista sajt.

Forrósítsuk fel a vajat egy fazékban, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát. Hevítsük kis lángon addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, majd tegyük bele a felszeletelt gombát (ne vágjuk nagyon vékonyra). Pároljuk rövid ideig, majd öntsünk rá kb. másfél liternyi vizet. Ízesítsük sóval, leveskockával és fűszerezzük őrölt fehérborssal. Főzzük negyed órán keresztül, majd sűrítsük be a hideg vízzel simára elkevert liszttel. Sűrűsége hasonlítson a krémleveséhez! Öntsük hozzá a tejszínt, és jól forraljuk ki.
A sajtos rúdhoz hajtsuk szét a tésztát, kenjük meg felvert tojással, majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Éles késsel vágjuk hosszú, kb. két centis csíkokra. Tegyük sütőlemezre, és forró sütőben süssük pirosra.
Tálaljuk a leves csészékbe, tetejére szórjunk összevágott zöldpetrezselymet, majd a csészére helyezzük a sajtos rudat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.