Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott lecsós tarja

2010.03.10

Hozzávalók:

1 kg tarja - vékony szeletekben
paprika
paradicsom
90 dkg burgonya
kb. 5 nagy fej hagyma
kis liszt
kis pirospaprika
tejföl

bors
olaj

Elkészítési mód:

Az ajánlott libazsír helyett a reformkonyha nyomdokait követve olívaolajat öntünk a tepsi aljára. A karikára vágott nyers burgonyát és hagymát leteszem, majd a vékony tarja szeleteket megfűszerezve ráhelyezem. Ezután kb. 30 percre beteszem a már előmelegített sütőbe. A 30 perc letelte után két kesztyű segítségével a tűzforró tepsit kiemelem, majd a karikára vágott sült burgonyára és hagymára, valamint a még nem teljesen kisült tarjára ráborítom a már előre elkészített speciális lecsót. Attól speciális, hogy a séf intelme ellenére jó sok baromfi virslit szeltem bele, majd még kb. 7 dkg parasztkolbásszal megbolondítottam. Mindennek a tetejére paprikás liszthez kevert tejfölt borítok és visszateszem a sütőbe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.