Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sült báránygerinc

2010.03.10

Hozzávalók:
kb.:1,5 kg konyhakész báránygerinc

6-7 evőkanál mangalicazsír burgonyás lángos
fél kiló liszt (bio finomliszt)
25 dkg vízben megfőtt
megtört burgonya
2 dl meleg víz só
2 dkg élesztő
bioolaj

A gerincet megtisztítjuk a rajta maradt inaktól, de egy vékony zsírréteget rajta hagyok. Megsózom; más fűszert nem használok hozzá, hogy a hús különleges íze jobban érvényesüljön. Forró sütőben, nagy lánggal (200 °C) 10 percig sütöm. Ekkor megfordítom, a tüzet közepesre mérsékelem (180 °C), és nagyságától függően további 20-30 percig sütöm.
A csontról lefejtve, fölszeletelve tálalom. Akkor jó, ha a közepe rózsaszínű, de nem véres.

Burgonyás lángos
Elkészítés:
A lisztet átszitálom, meleg helyre teszem. a krumplit megfőzöm, összetöröm. Az élesztőt 1 dl meleg vízben, 1 kiskanál liszttel elmorzsolom, összekeverem, meleg helyre teszem (felfuttatom). Ha már szép magasra feljött a habja, akkor jó. A lisztet összekeverem az élesztővel, a széttört krumplival, sóval és még egy deci vízzel. Megdagasztom, levegős mozdulatokkal, majd meleg helyre teszem kelni. Ha már feljött két-háromszorosára, akkor kinyújtom ujjnyi vastagra, és kis cipókat formálok belőle olajos kézzel, majd fém tepsire helyezve még 20 percre visszateszem meleg helyre kelni. Forró bioolajban kisütöm, az olajat letörlöm róla nedvszívó szalvétával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.