Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sült kismalac gazdagon

2010.03.10

Hozzávalók:
6 hetes malac bontva (kb. 3,5 kg)

majoranna
200 g zsír
250 g füstölt szalonna
1 pohár sör

Elkészítési mód:
A sütéshez a malacot megtisztítjuk, a szőrt lekaparjuk, és hideg vízben megmossuk. A körmöket levágjuk, a térdízületeket visszahajlítjuk, és ha szükséges, a gerincet is bevágjuk. A belsejét sóval és majorannával bedörzsöljük. (Kívül nem szabad megsózni, mert a sótól a bőre felhólyagzik.) A malac belsejét egy gömbfával - fóliába csomagolva - kitámasztjuk, a szájába pedig egy almát teszünk. A tepsibe rácsot helyezünk, hogy ne tudjon elázni a hús sütés közben. A fülére és farkára alufóliát tekerünk, hogy ne égjenek meg. Bőrét mindenütt bekenjük hideg zsírral. Nagyságtól függően kb. 2-2,5 óráig sütjük, közben sörbe mártott szalonnával kenegetjük. Sütés után kigőzöljük és szájában citromot téve tálaljuk. Ropogós pezsgős káposztával és hagymás törtburgonyával körítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.