Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bólé fagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


4 dl tejszín

1 dl száraz vörösbor

3 cl rum

0.5 dl narancslé

10-12 dkg porcukor (ízlés szerint)

1 nagy üveg kimagozott őszibarackbefőtt

1 tk. reszelt narancshéj

csipetnyi só


Elkészítés:

A cukrot, a reszelt narancshéjat, a narancslevet és a sót turmixgép poharába öntjük. Rászórjuk a nagyon apróra vágott őszibarackot, és ráöntjük a rumot, majd összeturmixoljuk. Ha már egészen pépes, akkor beleöntjük a vörösbort és a tejszínt. Habos, egynemű folyadékká keverve beletöltjük a fagylaltgép tartályába, és előírás szerint megfagyasztjuk. (Másfajta gyümölccsel is készíthető, rendkívül finom!)

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.