Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládéparfé

2007.12.26

Hozzávalók:


3 dl tejszín + 1 dl a díszítéshez

2 dl tej

10 dkg étcsokoládé

10 dkg porcukor

3 tojássárgája

1 zacskó vaníliás cukor


Elkészítés:

A csokoládét megreszeljük. A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd gőzön (vízfürdőben) a tejjel és a reszelt csokoládéval apránként, felváltva összekeverjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a tejszínből nagyon kemény habot verünk, majd a már kihűlt vaníliás-csokoládés krémet óvatosan beleforgatjuk. A parfémasszát fóliával kibélelt őzgerincformába vagy szögletes, téglalap alakú formába simítjuk, és befedve a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt lehúzzuk róla a fóliát, és a maradék, felvert tejszínhabbal, valamint a csokoládéreszelékkel vagy kakaóporral díszítve tálaljuk.

Előkészítési ideje: kb. 30 perc (hűlés nélkül).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.