Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés gesztenyefagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


4 dl tej

20 dkg gesztenyemassza

5-7 dkg porcukor

5 dkg tejcsokoládé

1 ek. rum

csipetnyi só


Elkészítés:

A tejcsokoládét vagy gőzön, vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, majd turmixgép poharába tesszük a darabokra tördelt gesztenyemasszával együtt. Rászórjuk a cukrot és a sót, és ráöntjük a rumot meg a tej felét. Addig keverjük, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Végül a maradék tejet is beleöntve, ismét habosra keverjük. A masszát beleöntjük a fagylaltgépbe, és megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.