Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés tejszínfagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


3 dl tej

2 dl tejszín

5 dkg étcsokoládé

10-12 dkg porcukor ízlés szerint

1 zacskó vaníliás cukor

csipetnyi só


Elkészítés:

A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a porcukrot beleöntjük a turmixgép poharába, majd jó habosra keverjük. A folyékony fagylaltmasszát a fagylaltgépbe öntve elkezdjük fagyasztani. Ha már szilárd, apránként, a gép ablakán keresztül beleszórjuk a csokoládéreszeléket. Nem szabad összeolvadnia a tejszínes anyaggal, ezért kell a már szilárd fagylaltba keverni. A pici csokoládédarabkák nem színezik el nagyon a fagylaltot, és külön-külön is látszanak benne.

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.