Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diplomataparfé

2007.12.26

Hozzávalók:


4 dl tejszín

10 dkg piskóta (friss)

5 dkg étcsokoládé

0.5 dl rum

3 ek. méz

2 ek. nagyon finomra vágott cukrozott gyümölcs


Elkészítés:

A csokoládét durva reszelőn (pl. az almareszelő durva fokán) lereszeljük. A mézet és a rumot összekeverjük. A piskótát egészen apró kockákra vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a mézes rumot, a piskótakockákat, a cukrozott gyümölcsöt és a csokoládéreszeléket. Egyszemélyes, fóliával bélelt formákba adagoljuk, és a mélyhűtőben kifagyasztjuk. Csokoládé- vagy gyümölcsmártással, rolettivel (ostyával), tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk, de tetszés szerint feldíszíthetjük friss vagy cukrozott gyümölccsel is.

Előkészítési ideje: kb. 25 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.