Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eperparfé

2007.12.26

Hozzávalók:


40 dkg eper

13-15 dkg porcukor

4 dl tejszín

1/2 citrom leve

csipetnyi só


Elkészítés:

A tejszínből kemény habot verünk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és néhány szép, nagy szemet félreteszünk. A többit turmixgép poharába téve összetörjük, majd szitán átnyomjuk, hogy apró magvai ne tehessék élvezhetetlenné a parfét. A félretett eperszemeket egészen apróra vágjuk. Az epervelőhöz tesszük a sót és a cukrot, majd addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad benne. A citromlével ízesítjük, végül az egészet beleforgatjuk a tejszínhabba. Fóliával bélelt őzgerinc- vagy egyéb formába simítjuk a parfémasszát, és a már szokásos módon megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.