Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Extra mandulaparfé

2007.12.26

Hozzávalók:


4 dl tejszín

2 dl tej

3 tojássárgája

10 dkg tisztított mandula

15 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás cukor


Elkészítés:

A mandulát 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy barna héját könnyen lehúzhassuk. Ezután teflonserpenyőbe szétterítve, világos barnára pirítjuk. Megdaráljuk, végül a darált mandulát mozsárba szórjuk és összezúzzuk. A tojássárgákat gőz fölött a cukorral fehéredésig keverjük, ezután a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. A megforrósított tejet apránként hozzákeverjük, és az egészet kissé besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. A tejszínből kemény habot verünk. A már teljesen kihűlt vaníliás krémhez hozzákeverjük az összezúzott mandulát, és beleforgatjuk a tejszínhabba. Folpack fóliával bélelt apró, egyszemélyes formákba simítjuk a parfémasszát, és a tetejét is befedve egy darabka fóliával, a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt desszertestálkákra borítjuk a parfét, és tetszés szerint feldíszítjük tejszínhabbal vagy darált mandulával, mandulaszemekkel. Esetleg pikáns gyümölcsmártással le is önthetjük.

Előkészítési ideje: kb. 75 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.