Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fahéjas egresfagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


3 dl tej

2 dl tejszín

30 dkg egres

20 dkg porcukor

1 púpozott mokkáskanál őrölt fahéj

csipetnyi só


Elkészítés:

Az egrest megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, ezután leszűrjük, és turmixgépbe rakjuk. 1-2 evőkanálnyi főzőlével leturmixoljuk, ezután szitán áttörjük, hogy a magok ne kerülhessenek a fagylaltba. A gyümölcsvelőt visszatöltjük a turmixba, hozzászórjuk a cukrot, a sót és a fahéjat, végül pedig rátöltjük a tejet. Az egészet habosra keverjük, legutoljára a tejszínnel is összekeverjük. A fagylaltgépbe öntjük és megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 25 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.