Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fahéjfagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


5 dl tej

2 tojássárga

15 dkg porcukor

1 tk. citromlé

1 tk. őrölt fahéj

csipetnyi só


Elkészítés:

A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd a citromlevet és a sót is hozzáadva tovább keverjük. Ezután belerakjuk a turmixgép poharába, ráöntjük a tejet, és beleszórjuk a fahéjat. Addig keverjük, amíg az egész habos, egynemű nem lesz. A fagylaltmasszát beleöntjük a gép tartályába, és megfagyasztjuk. (Ugyanezt fele tej, fele tejszínnel is elkészíthetjük, akkor még finomabb.)

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.