Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyefagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


2.5 dl tej

2 dl tejszín

20 dkg gesztenyemassza

ízlés szerint kevés porcukor (a gesztenyemassza nagyon édes)

1 ek. rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma)

3 ek. meggybefőttlé (vagy rostos meggy ivólé)

csipetnyi só


Elkészítés:

A gesztenyemasszát kis darabokra morzsolva beletesszük a turmixpohárba. Ráöntjük a tejet, a meggylét, a rumot, a cukrot valamint a sót, és habos, sűrű masszává keverjük. Csak ezután adjuk hozzá a tejszínt, majd tovább keverjük még 1 percig. (Ha van otthon rumos meggybefőttünk, akkor annak a levével készítsük, nagyon finom!) A fagylaltmasszát beletöltjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 10 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.