Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyés fagylaltalagút

2007.12.26

Hozzávalók:


50 dkg gesztenyemassza

25 dkg vanília- vagy meggyfagylalt

10 dkg vaj vagy margarin

10 dkg porcukor

0.5 dl rum


Elkészítés:

A vajat a cukorral és a rummal nagyon habosra keverjük, majd apránként a gesztenyemasszát is hozzáadva, addig keverjük tovább, amíg habos, egynemű krém nem lesz belőle. Egy nagyobb őzgerincformát folpack fóliával kibélelünk. Belekenjük a gesztenyekrémet, majd ráhalmozzuk a fagylaltot. Az alját a tenyerünkkel kissé megütögetve, jól összetömörítjük, majd tetejét is befedve, a mélyhűtőbe rakjuk, és csontkeményre fagyasztjuk. Közvetlenül tálalás előtt egy hosszú, keskeny tálra kiborítjuk, és a tetejéről lehúzzuk a fóliát. Forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel vagy tetszés szerint egyéb módon feldíszítjük.

Előkészítési ideje: kb. 40 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.