Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Igazi puncsfagylalt

2007.12.25

Hozzávalók:

3 dl tej

2 dl tejszín

0,5 dl rum

10 dkg sárgabaracklekvár

10 dkg száraz piskótamorzsa (vagy édes kalácsmorzsa)

1 evőkanál citromlé

2-3 evőkanál méz

csipetnyi só

 

A sárgabaracklekvárt a mézzel, a rummal, a sóval és a citromlével együtt turmixgép poharába rakjuk. Kevés tejjel összekeverjük, majd az összes tejet és a tejszínt is hozzáöntve, jó habosra keverjük. A fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgépbe, és megfagyasztjuk. Mielőtt a fagylalt teljesen megfagyna, a piskótamorzsát apránként beleszórjuk a forgó fagylaltmasszába, és együtt fagyasztjuk tovább.

Előkészítési ideje: kb. 10 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.