Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Joghurtfagylalt2

2007.12.26

Hozzávalók:


4 dl joghurt (vagy kefir)

2 dl tejszín

10 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás cukor

1 mokkáskanál reszelt citromhéj

csipetnyi só


Elkészítés:

A tejszínből nagyon kemény habot verünk. A joghurtot turmixgép poharába öntjük, rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd az egészet egynemű masszává keverjük. A pohárból tálba öntjük, kézi habverővel óvatosan átforgatjuk a tejszínhabbal, és belesimítjuk a fagylaltgép tartályába. Megfagyasztjuk. (Különlegesen finom lesz, ha cukor helyett mézet használunk.)

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.