Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karamellafagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


2 dl tej

3 dl tejszín

0.5 dl víz

15 dkg kristálycukor

1 tojássárga

3 dkg vaj

1 zacskó vaníliás cukor

csipetnyi só


Elkészítés:

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, majd a cukrot rászórjuk. Folytonos kevergetés közben szép világosbarnára pirítjuk. Ezután-nagyon óvatosan, hogy ne fröcsögjön - ráöntjük a vizet, és addig forraljuk, amíg a karamellcukor fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni. Közben a tojássárgát a vaníliás cukorral habosra keverjük, megsózzuk, majd turmixgépbe öntjük. Rátöltjük a tejet, a tejszínt és a már kihűlt, folyékony karamellt. Az egészet habosra keverjük. Betöltjük a fagylaltgép tartályába és megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.