Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kókuszfagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


5 dl tej

4 ek. kókuszreszelék

13-15 dkg porcukor

1 tk. étkezési búzakeményítő

1 ek. rum

1/2 citrom leve

csipetnyi só


Elkészítés:

A kókuszreszeléket a tejbe szórjuk, és a sóval meg a cukorral együtt fölforraljuk. Néhány percnyi főzés után a búzakeményítővel simára kevert 0.5 dl vízzel folytonos keverés közben kissé besűrítjük. Belecsorgatjuk a citromlevet, majd a rummal is megöntözzük. Hagyjuk, hogy egészen kihűljön. (Ha van időnk, tegyük be a hűtőszekrénybe egy-két órára.) A már hideg fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép poharába, és az előírás szerint megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 25 perc (hűlés nélkül).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.