Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Málnafagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


2 dl tej

2 dl tejföl

12-15 dkg porcukor

30 dkg friss vagy mélyhűtött málna

csipetnyi só


Elkészítés:

A málnát turmixgépben összetörjük, és szitán átnyomjuk, hogy a magjai ne kerüljenek bele a fagylaltba. Az így nyert gyümölcspépet visszaöntjük a turmixpohárba, majd rátöltjük a tejet és a tejfölt. Beleszórjuk a cukrot és a sót, végül ezzel is összekeverjük. A habos, egynemű fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és előírás szerint megfagyasztjuk. (Készíthetjük málnaszörpből is, akkor sokkal kevesebb cukor kell hozzá, vagy egyáltalán nem is kell.)

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.