Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ribizlifagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


1.5 dl tej

2 dl tejszín

25 dkg piros ribizli

15-18 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás cukor

csipetnyi só


Elkészítés:

A ribizlit gondosan megmossuk, leszemezzük, és szitán áttörjük, hogy a magjai ne kerülhessenek bele a fagylaltba. Az így nyert ribizlivelőt beleöntjük a turmixgép poharába, és rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a sót. Pépesre turmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Tovább keverjük addig, amíg az egész habos, egynemű nem lesz. A fagylaltgépbe öntve előírás szerint megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.