Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sárgadinnyefagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


1 dl tej

2 dl tejszín

30 dkg kimagozott és meghámozott sárgadinnye

3-4 ek. méz (ízlés szerint)

1 citrom leve

1 tk. reszelt citromhéj

3 cl rum

1 zacskó vaníliás cukor

csipetnyi só


Elkészítés:

A sárgadinnyedarabokat apróra vágjuk, és betesszük a turmixpohárba. Hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd a rumot is ráöntjük. Péppé zúzzuk, ezután a tejjel még tovább keverjük 1 percig. A tejszínből kemény habot verünk, és lazán összeforgatjuk a dinnyepéppel. A fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk.

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.