Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sült fagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


1 kerek vagy szögletes piskótalap

20 dkg vaníliafagylalt

20 dkg eper- vagy málnafagylalt

20 dkg csokoládéfagylalt

20 dkg porcukor

5 tojásfehérje

10 dkg sárgabaracklekvár

3 cl rum

1 tk. reszelt citromhéj


Elkészítés:

Az előzőleg legalább fél napig hűtött tojásfehérjét habbá verjük, majd apránként, a baracklekvárral felváltva hozzáadjuk a porcukrot. Ezután addig verjük tovább, amíg nagyon fényes, nagyon kemény habot nem kapunk. A piskótalapot sütőlemezre rakjuk, és keresztben három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük vaníliafagylalttal, erre rátesszük a középsőt, amit a csokoládéfagylalttal kenünk meg. Ráborítjuk a felső, harmadik lapot, amire az eperfagylaltot kenjük. Beborítjuk a tojáshabbal, és a tetejét szépen kicifrázzuk egy villa segítségével. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és takaréklángon addig sütjük, vagyis inkább szárítjuk, amíg szép világosbarnára nem sül. Ezután a sütőből kivesszük, rászórjuk a reszelt citromhéjat, és az asztalra rakjuk. Meglocsoljuk a rummal, és azonnal meggyújtjuk. Ha a láng elhamvadt, tortacikkekre vágjuk egy forró vízbe mártott kés segítségével. Inkább a vendégek várjanak a sült fagylaltra, mintsem a fagylalt várjon a vendégekre, hiszen nagyon gyorsan elolvad!

Előkészítési ideje: kb. 30 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.