Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szamóca fagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


1.5 dl tej

2 dl tejszín

10-12 dkg porcukor

30 dkg friss (vagy mélyhűtött) szamóca

1 ek. citromlé csipetnyi só


Elkészítés:

A szamócát folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk. Az szamócapépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen első osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.)

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.