Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeder vagy Eper parfé

2007.12.26

Hozzávalók:


4 dl tejszín

25 dkg fekete szeder vagy eper

1/2 citrom leve és reszelt héja

15 dkg porcukor

0.5 dl sherry brandy

csipetnyi só


Elkészítés:

A szedret vagy epret turmixoljuk, majd szitán átnyomjuk. A gyümölcsvelőt, visszaöntve a turmixba, összekeverjük a frissen reszelt citromhéjjal, a citromlével, a porcukorral, a likőrrel és a sóval. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a likőrös gyümölcsöt. Apró, fóliával kibélelt formákba tesszük a parfémasszát, és befedve, a mélyhűtőben kifagyasztjuk. Tálaláskor a formákból desszertes tálkákra borítjuk, és gyümölccsel, tejszínhabbal, vaníliamártással stb. tetszés szerint feldíszítjük.

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.