Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrókrémfagylalt

2007.12.26

Hozzávalók:


4 dl kefir

2 kis doboz vaníliás krémtúró

10 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás cukor

1 mokkáskanál reszelt citromhéj

csipetnyi só


Elkészítés:

A túrókrémet és a porcukrot beleszórjuk a turmixgép poharába. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd az egyik pohár kefirrel habosra keverjük. Ezután a másik pohár kefirrel tovább keverjük, végül a fagylaltmasszát beleöntjük a gép tartályába. Előírás szerint megfagyasztjuk. Készíthetjük mazsolás krémtúróval is, ekkor külön tegyünk bele még 5 dkg-nyi mazsolát, amit előzőleg megmostunk, leszáraztunk. (A mazsolát is egyszerre tegyük bele a többi hozzávalóval.)

Előkészítési ideje: kb. 10 perc (15 perc az utóbbi esetben).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.