Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vaníliás kávéparfé

2007.12.26

Hozzávalók:


4 dl tejszín

1.5 dl nagyon erős kávé

5 tojássárgája

15 dkg porcukor

1/2 rúd vanília


Elkészítés:

A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük a robotgép elektromos habverőjével. A tojásmasszához apránként hozzákeverjük a megfőzött kávét. A kis darabokra tört vaníliát is beletéve, nagyon kis lángon, vízfürdőben besűrítjük. Ezután a vaníliadarabokat eltávolítjuk belőle. Hagyjuk kihűlni, közben a tejszínből kemény habot verünk. A krémet lazán beleforgatjuk a tejszínhabba, majd az előző receptnél ismertetett módon keményre fagyasztjuk. Feldíszíthetjük kevés tejszínhabbal, csokoládépasztillával, reszelt csokoládéval vagy kávés öntettel, rumos szósszal. Forró vízbe mártott késsel felszeletelve azonnal kínáljuk.

Előkészítési ideje: kb. 45 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.