Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sóskaleves

2010.03.10


S hogy mi kell hozzá, és hogy készül azt pontosan úgy írom le, ahogy nékem az nekem az anyósom megmutatta...!

2 kg sóska... azért ilyen sok, hogy sűrű legyen a leves, annak ellenére, hogy nem rántjuk be!

Lobogó vízbe dobjuk (miután megmostuk). Ha összeesett, szűrjük le és turmixoljuk össze botmixerrel. Fazékban kb 1-1/2 liter vízzel forraljuk.

Ízesítsük: fűszersóval, lehetőleg nádcukorral, esetleg, mert ez nagyon feldobja egy fél citrom levével. Végül tegyük bele a tejfölt.

Azért nem írtam mennyiségeket az ízesítésre, mert mint a jó szakácsok kóstoljuk menet közben, hogy ízlik-e.

Tálaláskor javaslom, egy kanál tejföllel és egy mentalevéllel díszítsük.
Istenien finom hidegen és melegen tálalva is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.