Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejfölös gombaleves

2010.03.10

Hozzávalók:

35-40 dkg gomba
15 dkg sárgarépa (aki szereti)
15 dkg fehérrépa (aki szereti)
4 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
3 dl tejföl
1 nagy vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors


Elkészítési mód:

A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát (aki szereti) pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket (aki szereti) és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá kb. 1,5 liter vizet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.