Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hozzávalók:


2 dl kefir

2 dl tejszín

15-20 dkg porcukor ízlés szerint

3 közepes nagyságú citrom leve

1 tk. frissen reszelt citromhéj

csipetnyi só


Elkészítés:

A citrom levét kipréseljük, majd összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Beöntjük a turmixpohárba. Rátöltjük a kefirt, és habos, egynemű masszává keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és tovább keverjük még 1 percig. A citromos fagylaltmasszát beöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. (Készíthető csak tejjel is, de tejszínnel és kefirrel sokkal finomabb.)

Előkészítési ideje: kb. 10 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.