Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7 fánk trükk

2008.02.06
  1. A fánktészta készítésékor ügyeljünk arra, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokból állítsuk össze. (Hideg alkotóelemekből nem fog szépen megkelni!)
  2. A fakanállal (vagy robotgéppel) kikevert tészta semmiképpen ne legyen kemény, inkább lágy, amint kissé nehezebb formázni.
  3. A formázott fánkokat sütés előtt hagyjuk még egy kicsit kelni, de közben semmiképpen ne nyissunk rájuk ajtót vagy ablakot.
  4. A hagyományos kelt tésztából készített fánkokat ne süssük erős tűz fölött, mert a külsejük hamar pirosra sül, a közepük viszont ehetetlenül nyers marad.
  5. A fánkokat tegyük forró olajba, fedjük le, és mérsékeljük közepesre a tüzet. Ha megfordítottuk a fánkokat, már ne tegyünk rá fedőt.
  6. Ne zsúfoljunk túl sok fánkot a sütőedénybe, inkább szellősen legyenek, mert a fánkok még sütés közben is nőnek.

A kisütött fánkokról papírtörlővel itassuk le a fölösleges olajat, és porcukorra megszórva, melegen tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.