Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Muffin receptek 3

2008.09.11

MEGGYES MUFFIN
Hozzávalók:
400 g meggy,

250 g vaj,

230 g cukor,

1 vaníliás cukor,

4 tojás,

400 g liszt,

1 teáskanál sütőpor,

2 ek cukor,

1 tk fahéj
Elkészítés:

A meggyet kifejtjük. A cukrot és a vajat kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a meggyet. Formába töltjük, és megszórjuk a fahéjas cukorral. 190 C-on előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mivel néha kicsit savanykás az alapanyag, a formába öntés után meghinthetjük a tetejüket egy kis aranybarna cukorral, isteni lesz tőle.

 

MEGGYES MUFFIN

Hozzávalók:

50 g étcsoki,

175 g vaj vagy margarin

100g cukor,

1 csomag vaníliás cukor,

kicsi só,

4 tojás,

225g liszt,

75g ételkeményítő,

1 csomag sütőpor,

Cseresznye- vagy meggybefőtt

Elkészítés:

Csokit nagy lyukú reszelőn reszelni, ha nincs idő, törd össze kicsire, befőttet jól lecsöpögetni.

A puha vajat, cukrot, vaníliás cukrot, sót krémesre keverni, tojásokat egymás után hozzákeverni, majd a liszt, étkezési keményítő és sütőpor keverékét szép lassan belekeverni.

A legvégén a csokit és a befőttet beleönteni.

200°C-on, kizsírozott (vagy papír kosárkákban) sütni. Szúráspróba.

 

MEGGYES-MÁKOS MUFFIN (Stahl)
Hozzávalók:    (12 db)
10 dkg meggybefőtt
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
fél teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
12 dkg liszt
3 dkg darált mák
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál őrölt fahéj
1 citrom
4 evőkanál tej
- Fehércsoki mázhoz:
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj
2 evőkanál tejszín
10 dkg porcukor
- Tetejére:
lecsöpögtetett magozott meggybefőtt
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffin formákat papírral kibéleljük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel.
A masszába belekeverjük a lecsöpögtetett meggyszemeket, majd a formákba adagoljuk.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozzászórjuk a porcukrot. Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik benne, aztán, ha már kihűlt, rákenjük a kész muffinokra.

MEGGYES-MANDULÁS MUFFIN

Hozzávalók:

260 g liszt (140g sima és 120g teljes kiőrlésű is lehet)

2 1/2 tk sütőpor

1/2 tk szódabikarbóna

1/4 tk őrölt szerecsendió

60 g darabolt mandula

1 üveg meggy (lecsepegtetve, és esetleg darabolva)

1 tojás

150 g cukor

100 ml olaj

275 g kefir vagy joghurt (ha csak sima lisztet használsz, akkor 250 g elég)

1/4 tk mandulaaroma

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverni, jól kikeverni, bele a meggy, és utoljára a liszt. Ne sokáig keverjük, mert nem kell teljesen átáznia a tésztának. Bele a formába és 160°C-on 20-26 perc.

 

MÉZES MUFFIN

Hozzávalók:          (12 db)

3/4 csésze natúr joghurt

1/3 csésze olvasztott vaj vagy margarin

1/2 csésze méz

2 tojás

3/4 csésze liszt

3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt

3/4 csésze búza/kukoricakorpa

2 1/2 tk sütőpor

1/2 tk só

1/2 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

Keverd össze a joghurtot, a vajat, a mézet és a tojásokat egy kis tálban. Tedd félre. Keverd össze a liszteket, a kukoricakorpát, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát egy nagyobb tálban. Add hozzá a mézes keveréket. Keverd össze annyira, hogy éppen hogy benedvesítse a lisztet. Ne keverd túl. Töltsd a sütőpapírral kibélelt vagy kizsírozott sütőformába. Tűpróbáig süsd kb. 180 fokon 20-25 percig. Ha kész, rácson hűtsd, melegen tálald.

MOGYORÓS MUFFIN

Hozzávalók:

7,5 dkg törökmogyoró (megpirítva, ledarálva)

4 tk kakaópor (nem cukrozott!)

1 tk sütőpor

15 dkg liszt

15 dkg vaj

12 dkg cukor

3 tojás

12 dkg Nutella

1 ˝ evőkanál tejföl

Elkészítés:

Az egyik keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, mogyoró, sütőpor, kakaópor

Egy másik edénybe először kimérjük a vajat (néhány másodpercre betesszük a mikróba, hogy megpuhuljon egy kicsit), hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és habosra kikeverjük az egész elegyet. (botmixerrel a legegyszerűbb). Végül a Nutellával és a tejföllel is összekeverjük.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, és most már lyukacsos fakanálra váltunk át botmixer helyett. A kész muffin masszát ezután beleadagoljuk a kivajazott sütő mélyedéseibe (fagyiskanállal a legegyszerűbb), és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor porcukorral szórjuk meg, de bevonhatjuk csokimázzal is.

 

MOGYORÓKRÉMES MUFFIN (Stahl féle)
Hozzávalók:
7, 5 dkg Mogyorókrém
15 dkg vaj
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg őrölt mogyoró
1 tk Sütőpor
2 tojás
1 ek tej
Elkészítés:
Mogyorót megpirítom, majd megőrlöm. A lisztet elkeverem a sütőporral és az őrölt mogyoróval. Robotgépben habosra keverem a vajat a cukorral, 2 tojást adok hozzá. Fakanállal hozzákeverem a lisztes keveréket. Mogyorókrémet teszek bele, kb. 7-8 dkg-ot. Egy picike tejet löttyintek hozzá, kb. 1 ek-nyit.
200 fokon sütöm kb. 25 percig.

 

MOGYORÓÖNTETES-CSOKIS MUFFIN

Hozzávalók:          (12 db)

1/2 csésze bármilyen liszt

1/4 csésze kristálycukor

1/4 csésze barna cukor

2 tk sütőpor

1/4 tk só

1/2 csésze olvasztott vaj vagy margarin

1/2 csésze tej

1 nagyobb tojás, gyengén felverve

2 csésze csoki reszelék

Öntethez:

1/3 csésze barna cukor

3 ek liszt

1 ek olvasztott vaj vagy margarin

1/4 csésze tört mogyoró

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban. Add hozzá a vajat, a tejet és a tojást, amíg átnedvesítik a száraz hozzávalókat. Add hozzá a csoki reszeléket. Adagold be a tepsibe. Az öntethez keverd össze a cukrot, a lisztet és a vajat egy kis tálban. Add hozzá a mogyorót. Bőségesen rakj a muffinokra belőle, és kicsit nyomkodd meg. Előmelegített kb. 180 fokos sütőben 20-25 percig, tűpróbáig süsd.

Ötletek:

- mogyoró helyett diót, mandulát is használhatsz

- kevesebb csoki reszelékkel is finom

- az öntetből készíthetsz dupla adagot is, hátha nem lesz elég, mert túl finom!

- az öntetet feldobhatja negyed teáskanál őrölt fahéj is

MOGYORÓS-MARCIPÁNOS MUFFIN

Hozzávalók:

10 dkg liszt

1 tk sütőpor

10 dkg darált mogyoró (egy kicsit megpiríthatod)

5 dkg durvára vágott mogyoró

10 dkg vaj

10dkg marcipánmassza

5,5 dkg cukor

1 zacskó vaníliás cukor,

1 flakon rumaroma

4 db tojás

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra. A lisztet, sütőport, mogyorót keverd el egy külön tálban, egy másik edényben pedig keverd habosra a vajat a marcipánmasszával. A cukrot, vaníliás cukrot, rumaromát és a tojásokat is kavard jó habosra, majd mindent vegyíts össze. Kanalazd bele a kis mélyedésekbe, és süsd 20-25 percig.

 

MŰZLIS MUFFIN

Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
1 bögre liszt
pici só
1/2 bögre mazsola
2 db nagy tojás
3/4 bögre tej
2 teáskanál sütőpor
1/4 bögre cukor
1/2 bögre darabos mogyoró
1/4 bögre olaj

 

NARANCSOS MUFFIN: (édesítőszeres)
Hozzávalók:    (12 db)

20 dkg liszt,

5 dkg CANDEREL édesítőpor,

2 tk sütőpor,

2 nagy narancs,

5 dkg lágy margarin,

1 tojás
Elkészítés:

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

A lisztet összekeverjük a CANDEREL édesítőporral, a sütőporral és egy csipet sóval.
A narancsot alaposan megmossuk, az egyik héját lereszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. A liszthez adjuk a narancslevet (ha nincs 2 dl, egészítsük ki dobozos lével), a margarint, a tojást és a narancs reszelt héját. Alaposan összedolgozzuk.
A muffin sütőforma mélyedéseibe egy-egy muffin papírt teszünk, kétharmadáig megtöltjük a masszával és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Kissé kihűtjük.

 

NARANCSOS-MÁKOS MUFFIN

Hozzávalók:    (24 db)

3 csésze liszt,

2 csésze cukor,

1,5 teáskanál sütőpor,

1,5 teáskanál só,

1/4 csésze mák,

3 tojás,

1 csésze tejföl,

1/2 csésze olaj,

1,5 csésze narancslé,

2 teáskanál narancs aroma (ha ez nincs az apróra vágott kandírozott narancshéj is nagyon finom)

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a mákot (illetve narancshéjat).
Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat, a tejfölt, az olajat, a narancslevet illetve aromát. Összekeverjük a két tál tartalmát. Kikent muffin formákban, előmelegített sütőben, 350 fokon 25-30 percig sütjük.

 

NUTELLÁS MUFFIN (Stahl Judit)

Hozzávalók:

10 dkg mogyoróbél

3 ek cukrozatlan kakaópor

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

30 dkg puha vaj

30 dkg cukor

4 tojás

15 dkg Nutella

2 ek tej

A mázhoz:

10 dkg étcsoki

20 dkg tejcsoki

10 dkg vaj

Elkészítés:

Bekapcsoltam a sütőt 200 C-ra (gázsütőn ez 6-os fokozat) és papírkapszlival kibéleltem 2 muffin tepsi összesen 24 db horpadását. A tésztához száraz serpenyőben illatosra pirítottam 10 deka mogyorót, aztán amikor már kihűlt, kávéőrlőben finomra őröltem, és a mogyorómorzsát hozzászórtam 3 evőkanálnyi cukrozatlan kakaóporral meg 1 teáskanálnyi sütőporral összekevert 20 deka liszthez.

Utána egy nagy tálba beletettem 30 deka puha vajat és ugyanennyi cukrot, majd 3-4 perc alatt kézi robotgéppel habosra kevertem a cukros vajat. Egyenként hozzáütöttem 4 tojást –mielőtt új tojás pottyant volna bele, előtte mindig alaposan elkevertem az előzőt–, majd elköszöntem a gépi erőtől, mert 15 deka Nutellát már fakanállal is könnyedén hozzá tudtam kavarni a sárga keverékhez.

Végül pár részletben beledolgoztam még a kakaós-mogyorós lisztet is, és miután 2 evőkanálnyi tejjel kicsit lazítottam a tésztán, a nyersen is jóízű kevercset belekanalaztam a papírkapszlival bélelt muffin horpadásokba.

Azalatt a 20 perc alatt, amíg a két tucatnyi muffin egyszerre süldögélt a sütőben, nekiláttam a bevonatnak. Darabkákra törtem 10 deka étcsokit és 20 deka tejcsokit, majd 10 deka vaj társaságában gőz fölött megolvasztottam a csokiduót. Kicsit kavargattam, hogy szép sima legyen, aztán kihűtöttem és amikor már a kész nutellás muffinok sem voltak olyan melegek, hogy elfolyjon rajtuk a sűrűre dermedt csokikrém, akkor rájuk kanalaztam a csokibevonatot.

 

ŐSZIBARACK MUFFIN I.

Hozzávalók:

3 őszibarack,

250 g vaj,

250 g cukor,

4 tojás,

400 g liszt,

1 tk sütőpor
Elkészítés:

Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + vaj + vaníliás cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a barackdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.

ŐSZIBARACK MUFFIN II.

Hozzávalók:

2 őszibarack,

180 g liszt,

100 g teljes kiőrlésű liszt,

2 tk sütőpor,

fél tk nátron,

fél tk fahéj,

1 tojás,

150 g barna cukor,

100 ml olaj,

200 ml író vagy kefir,

1 ek whisky
Elkészítés:

Lisztek + sütőpor + nátron + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + író + whiskey => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a barackdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.

ŐSZIBARACK MUFFIN III.

Hozzávalók:

3 őszibarack,

140 g liszt,

2 tk sütőpor,

fél tk nátron,

negyed tk fahéj,

fél tk gyömbér,

100 g zabpehely,

110 g vaj,

120 g cukor,

1 tojás,

180 g joghurt,

40 ml narancslé,

2 ek whisky

Elkészítés:

Liszt + sütőpor + nátron + fahéj + gyömbér + zabpehely => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + vaj + joghurt + narancslé + whisky => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a barackdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.

 

PINA COLADA  MUFFIN

Hozzávalók:

1 1/3 csésze kókuszreszelék

2 csésze liszt

1 csésze cukor

1 ek sütőpor

2 tojás

3/4 csésze tej

1/4 csésze olaj

1/4 csésze vaj

1 ek vanília esszencia

1/3 csésze ananász, lecsöpögtetve

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Pirítsd a kókuszreszeléket kb. 10 percig. Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót.  Egy másikba a tejet, olajat, vajat, tojást, vaníliát. Öntsd bele a lisztes keverékbe, add hozzá az apróra vágott ananászt és a kókuszt. Süsd meg.

 

PUDDINGOS MUFFIN (DR. OETKER)
Hozzávalók:    (12-16 db)

150 g lágy margarin
125 g aranyszínű méz
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 ml citrom aroma
2 teáskanál mézeskalácsfűszer
3 db tojás
250 g liszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Pudingtöltelék:
1 tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Pudingpor
3-5 evőkanál cukor
250 ml tej
Díszítés:
1 tasak Dr. Oetker Tej Tortabevonó
Elkészítés:
A margarint robotgéppel puhára dolgozzuk. Keverés közben lassan hozzáadjuk a mézet, a vanillincukrot, az aromát és a mézeskalácsfűszert. Minden tojást kb. fél percig keverünk el. A lisztet összekeverjük a sütőporral és szitán keresztül két adagban a tésztához keverjük.
Pudingtöltelék: A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntve, folytonos keverés közben felforraljuk. Az elkészült pudingot azonnal habzsákba töltjük, onnan pedig kis adagokban a muffinok belsejébe.
Elektromos sütő: kb. 160 C (előmelegített) Gáz: 3-as fokozat (előmelegített) Sütési idő: kb. 25 perc
Díszítés: A tortabevonót a tasakon levő utasítás szerint felolvasztjuk és ízlésesen a muffinokra önjük.

Tipp: A díszítéshez használhatunk Dr. Oetker Színes Szórócukrot is. (A cukrokat a még meleg csokiöntetbe szórjuk és hagyjuk megszilárdulni.)

RAFFAELLO MUFFIN

Hozzávalók:
22 dkg Raffaello (feldarabolva)
25 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1 db tojás
9 dkg cukor
egy csipet só
11 dkg vaj
130 ml ananászlé
4 cl fehér rum
Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a darabos Raffaello-t, és a sütőport, egy csipet sót. Egy másik edényben habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, az ananászlevet és a rumot. Félig megtöltjük a mélyedéseket, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük a tésztát.

 

REBARARÁS MUFFIN
Hozzávalók:    (kb. 16 db)

1 tojás,
1 és 1/4 bögre barnacukor (fehér is jó) + 1/2 bögre cukor a tetejére
1/2 bögre olaj,

1 kanál olvasztott vaj,
1 bögre joghurt (kefir, író),
1 csomag vaníliás cukor vagy van. aromából 1 kiskanálnyi.
 2 1/2 bögre liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,

pici só,

1 1/2 bögre apróra vágott rebarbara,

1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Egy tálba összekeverni a tojást, barnacukrot (fehér is jó), olajat, joghurtot (kefír, író), vaniliás cukrot.
Egy másik tálba összekeverni a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót.

A két tálat összekeverni és beleszórni az apróra vágott rebarbarát (olyan fél-hnegyed cm darabok) és összekeverni. Lehet bele még tenni 1/2 bögre vágott diót is.
Muffin formákba adagolni és a tetejére a következőt morzsolni: 1/2 bögre cukor, fahéj és olvasztott vaj keveréke.
Megsütni a szokásos módon. (A bögre mérete: 1 cup=250 ml.)

 

REFORM MUFFIN
Hozzávalók:    (12 db-hoz)
1 csomag zabkorpa
½ csomag sütőpor
10 dkg mazsola
1 marék durvára vágott dió
2 tk fahéj
2 dl tej
2 dl szűrt almalé /dobozos/
1 apróra vágott alma
5 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
fél tábla vagdalt ét vagy tejcsoki (tortabevonó)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin formákat kiolajozzuk, vagy papírral kibéleljük.
A hozzávalókat egy tálban villával összekeverjük, majd a muffin formákba kanalazzuk. Sütés előtt hagyjuk állni 5-10 percig a formában, hogy meg tudjon dagadni a zabkorpa. 15-20 percig sütjük. (tűpróba!)

 

RÉPÁS MUFFIN

Hozzávalók:

2 bögre liszt,

2 teáskanál szódabikarbóna,

2 teáskanál fahéj

pici só

1/4 bögre kókuszreszelék

1/2 bögre darált diót v. mandula

1/2 bögre mazsola

1 és 1/4 bögre cukor (barnával jobb)

1 bögre olaj

3 egész tojás

1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliarúd

2 db közepes reszelt répa

Elkészítés:

A lisztet, a szódabikarbónával, fahéjjal és pici sóval összekeverünk, majd beleteszünk a kókuszreszeléket, a darált diót v. mandulát a mazsolát.
Egy másik tálban jól kikeverünk: cukrot, olajat, tojást és vaniliás cukrot. A két anyagot összekeverjük és végül mehet bele a reszelt répa.
(Lehet még fokozni: 1/2 bögre apróra vágott ananásszal vagy 1 reszelt almával. )
Muffin formákba (úgy hogy csak a 3/4-ig érjen) vagy egy kivajazott tepsibe öntjük és meleg sütőben tűpróbáig sütjük.

 

SACHER MUFFIN
Hozzávalók:

- A tésztához:
10 dkg tejcsoki
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg baracklekvár
- A tetejére:
3 evőkanál baracklekvár
10 dkg étcsoki
2 dkg vaj
5 dkg fehér csoki
1 evőkanál tejszín
Elkészítés:
175 fokra előmelegítem a sütőt.
A darabokra tört tejcsokit a vajjal együtt megolvasztom, aztán félrerakom kihűlni.
Habosra verem a tojásokat a cukorral, majd hozzáadom a vajjal összeolvasztott csokit és a baracklekvárt.
A liszthez hozzáadom a sütőport, majd a tésztához keverem.
Az így elkészült masszát töltöm bele a kapszlikba. 25 percig sütöm.
A kihűlt muffinokat megkenem baracklekvárral.
Összeolvasztom az étcsokit a vajjal, és amikor már kicsit kihűlt megkenem vele a muffinok tetejét.
A fehércsokit a tejszínnel megolvasztom és vékony csíkokat csurgatok a sütikre.
Ha már kicsit kihűltek, beteszem a hűtőbe, hogy a csokimáz kissé megdermedjen rajta.

 

SÁRGABARACKOS MUFFIN

Hozzávalók:
20 dkg margarin,

15 dkg cukor,

1 zacskó vaníliás cukor,

csipetnyi só,

5 tojás,

30 dkg liszt,

3 csapott ek. étkezési keményítő,

3/4 zacsi sütőpor,

10 dkg marcipánmassza,

12 fél sárgabarack (lehet befőtt is).
Elkészítés:

A vajat a cukorral, van. cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A keményítővel, sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük, végül pedig a felkockázott marcipánt. 2/3 részig töltjük a formákat, és a tetejükre ültetjük a fél sárgabarackokat. 200 C-on 20-25 perc alatt lesz készen.

A tetejét vékonyan megkenhetjük lekvárral, bevonócsoki-csíkokkal díszíthetjük.

 

SÁRGABARACKOS MUFFIN
Hozzávalók:
300 g sárgabarack,

200 g liszt,

2 és teáskanál sütőpor,

30 g hámozott mandula,
100 g vaj,

100 g cukor,

3 tojás,

1 cs. vaníliás cukor,

csipetnyi só,

fél teáskanál citromhéj,

50 ml tejszín
Elkészítés:

A meghámozott sárgabarackot kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport, mandulát összekeverjük, egy másik tálban pedig a vajat, cukrot, vaníliás cukrot, sót, citromhéjat és tejszínt keverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a sárgabarackot, 190 C-on előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

SÁRGARÉPÁS MUFFIN
Hozzávalók:
100 g sárgarépa
1 tk citromlé
1 tojásfehérje
80 g teljes kiőrlésű liszt
80 g liszt
1, 5 tk sütőpor
2 ek diétás margarin
1 ek cukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1/2 ek citromhéja (reszelt)
100 g joghurt

Elkészítés:

A répát megmosni, tisztítani, finomra lereszelni, a citromlével összekeverni. A tojásfehérjét kemény habbá verni. Lisztet és sütőport elkeverni. Habosra keverni a margarint, cukrot, tojást, van. cukrot, citromhéját. Hozzáadni a répát, a tojásfehérje habot és a lisztet. 190°C-on 20-25 percig.

SÁRGARÉPÁS-ALMÁS MUFFIN

Hozzávalók:    (12db)

1 dl méz
2 tojás
1 dl olaj
0, 5 dl tej
15 dkg korpás liszt
15 dkg finom liszt
1 tk sütőpor
1 kk fahéj
1 kk gyömbér
1 kk szerecsendió

0, 5 csésze reszelt alma (nagylyukú reszelőn)
0, 5 csésze reszelt répa
Elkészítés:

Kikeverjük a mézet a tojással, olajjal, tejjel.
Hozzáadjuk a korpás liszt, finom liszt, sütőpor, fahéj, gyömbér és szerecsendió keverékét.
Végül óvatosan belekeverjük az almát és a répát.
Előmelegített sütőben közepes tűzön 17-20 percig sütjük.

SÜTŐTÖKÖS MUFFIN

Hozzávalók:

200 g sütőtök

citrom

2 tojás

80 ml olaj

3 evőkanál juharszirup

150 g joghurt

50 ml tej

250g liszt

2 teáskanál sütőpor

pici só

fél teáskanál fahéj

pici szerecsendió

Elkészítés:

200 g sütőtök megpárolsz egy kis citrommal, majd pépesíted. Kikevered egy tálban a tojást, olajat, juharszirupot, joghurtot és a tejet, majd az egész masszához a pépes sütőtököt hozzáadod. Egy másik tálba összekevered a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót. A lisztes keveréket lassan hozzáadod a masszához, majd muffin formákban (vagy tepsibe is lehet) adagolod. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt lesz kész.

SZILVÁS-TÚRÓS MUFFIN

Hozzávalók:

350 g szilva (magvazott, a befőtt is jó!)
380 g liszt
3 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
180 g vaj
180 g cukor
3 tojás
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
250 g túró (legjobb a kocka)
40 ml szilvalikőr
60 ml ásványvíz

SZŐLŐS MUFFIN

Hozzávalók:

100 g teljes kiőrlésű liszt
60 g liszt
1, 5 teáskanál sütőpor
2 evőkanál diétás margarin
1 ek cukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
½ tk fahéj
150 ml fölözött tej
150 g kis szemű szőlő
Elkészítés:

A lisztet elkeverni a sütőporral. Habosra keverni a margarint, cukrot, tojást, vaníliás cukrot, fahajat és a tejet. A szőlőt és lisztet hozzáadni, elkeverni. 190°C-os sütőben 20-25 percig sütni.


SZTRACSATELLA MUFFIN (Stahl)

Hozzávalók:    (12 db)
10 dkg tej vagy étcsoki apró darabkákra vágva
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 db tojás
3-4 evőkanál tejszín
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:

A szokásos módon.

 

TARKA MUFFIN:
Hozzávalók:

- Világos tésztához:

13dkg liszt,

8 dkg cukor,

½ csomag vaníliás cukor,

½ csomag sütőpor,

¼ tk só,

egy jó késhegynyi szódabikarbóna,

3 dkg olvasztott langyos vaj,

1 tojás

1dl tej

- Sötét tésztához:

12dkg liszt,

8 dkg cukor,

½ csomag vaníliás cukor,

½ csomag sütőpor,

¼ tk só,

egy jó késhegynyi szódabikarbóna,

1 púpos evőkanál kakaópor

3 dkg olvasztott langyos vaj,

1 tojás,

fél narancs reszelt héja (citrom is jó)

1dl tej

Mindkét tésztánál külön összekeverjük a száraz hozzávalókat (lista eleje a vajig), majd a vaj és a tojás

keverékét és a többit hozzákeverjük (éppen csak annyira, hogy átnedvesedjen a massza).
Kikenjük a muffin sütőt és a két masszát váltakozva belekanalazzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon készítjük. A tetejére lehet olvasztott csokit csurgatni, de anélkül is fincsi.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.