Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stefánia parfé torta

2007.12.26

Hozzávalók:


A tésztához:

6 tojás

20 dkg porcukor

15 dkg liszt

A parféhoz:

4 dl tejszín

10 dkg étcsokoládé

A tetejére:

2 dl tejszín

4 ek. kakaópor

2 ek. porcukor

0.5 dl rum


Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukorral kemény habbá verjük a fehérjéket, majd a cukros sárgájával és a liszttel felváltva apránként összekeverjük. A tésztamasszát hat részre osztjuk, és egyenként, papírral bélelt tortaformában megsütjük, ily módon hat tortalapot kapunk. Hagyjuk kihűlni, eközben elkészítjük a parfét. A csokoládét megreszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük. A kihűlt lapokat megkenjük a csokoládés habbal, és torta formájúra összeillesztjük. A tetejéhez a tejszínt ugyancsak kemény habbá verjük, óvatosan összekeverjük a szitált porcukorral és a rummal, majd rákenjük a legfelső tortalapra. Végül a kakaóport is rászitáljuk. Mélyhűtőben megfagyasztjuk, és tortaként, cikkekre szeleteljük.

Előkészítési ideje: kb. 120 perc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.